Door Evelien van der Kooi: Going West

Going West gaat over een transgender vader, Vilde, en zijn zoon Kasper. Sinds hun vrouw en moeder is overleden, is de relatie tussen de twee bekoeld. Als eerbetoon besluiten Vilde en Kasper de laatste quilt die Irene tijdens haar leven maakte naar het Nationaal Kampioenschap Quilten te brengen. Dit leidt tot een roadtrip waarin Vilde en Kasper zowel zichzelf, elkaar, als oude en nieuwe bekenden tegenkomen.

Naarmate de kilometers onder de motor met zijspan van de twee vandaan trekken, maken steeds meer komische én tragische figuren hun opwachting. Sommige ontmoetingen die het duo heeft, resulteren in oprechte scènes die de kijker een brok in de keel geven, of juist in humoristische momenten waarbij een glimlach niet te onderdrukken is. Soms leidt het ook tot scènes waarbij je als kijker even een wenkbrauw optrekt, of ongemakkelijk heen en weer schuifelt op je stoel.

Hier en daar grenst de film aan slapstick, maar twee minuten later kan het weer ogen als een serieus drama. Tja, een beetje van alles wat dus. Eigenlijk is het een grappig gegeven dat juist deze road movie ook zo’n middle-of-the-road movie is: een film die overal tussenin hangt en in alles steeds nét niet is. Uiteindelijk is het vooral een luchtige film die zich af en toe, met wisselend succes, aan diepere thema’s waagt. Een prima film om een loos festivaluurtje mee te vullen, maar geen hoogstaande cinema. Of dat erg is, kan elke kijker voor zich bepalen.

Going West. 83 minuten. Engels ondertiteld.

Tekst Evelien van der Kooi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: