Door Piet Halma: The violin player

Karin, om wie alles draait in deze fraai vormgegeven film, is geobsedeerd door klassieke muziek en in het bijzonder haar voor vier miljoen verzekerde  Stradivarius. Ze is internationaal gelauwerd en heeft de hele wereld gezien. Op haar verjaardag bezorgt haar man, die zijn werk als zakenman combineert met de zorg voor het huishouden, zelfs een taart in de vorm van een viool.

Een ernstige aanrijding maakt een abrupt einde haar glanzende carrière. Spelen kan niet meer: er zit geen gevoel meer in drie vingers van haar linkerhand. Haar man Jaako hoopt dat Karin (gespeeld door de Finse Matteena Kansniemi) nu weer meer bij hem en haar zoon kunnen zijn. Zijn hoop is ijdel; Karin komt in een stevige midlife crisis terecht en legt het aan met één van haar studenten, de veel jongere Antti. Ze delen meer met elkaar dan de viool…

Hier bevat de film een mooie omkering: we voelen ons meer verwant met wat er in het hoofd van Antti gebeurt. Er ontrolt zich een psychologisch drama dat alle spelers in de film raakt.

The Violin player is een film vol hartstocht, ambitie, opoffering, doorzettingsvermogen en verlies. Voor liefhebbers van een klassiek huwelijksdrama én van klassieke muziek is het genieten geblazen.

Tekst Piet Halma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: