Cursus Filmkritiek

Cursus Filmkritiek
In samenwerking met de Filmkrant organiseren we een cursus filmkritiek voor iedereen die geïnteresseerd is in het kritisch kijken naar films en misschien wel het schrijven van recensies. Filmrecensent Ronald Rovers neemt je mee in een cursus en laat je kijken door zijn ogen: kijkt een recensent anders naar een film dan jijzelf? Waar let je op tijdens het kijken? En ben je het eens met de meningen van anderen?

Op maandag 5 november kan iedereen geïnteresseerd in filmkritiek meedoen aan de cursus die bestaat uit een college door Ronald Rovers en het gezamenlijk bekijken en bespreken van twee festivalfilms. Opgave voor dit cursusonderdeel is wenselijk en kan via www.noordelijkfilmfestival.nl/filmmakers


Voor deelnemers die echt ambitie hebben in de filmjournalistiek is er een tweede cursusdag op dinsdagmiddag 6 november waarbij ze een korte recensie schrijven en hier feedback op ontvangen van de groep en van Ronald Rovers. Deelname aan deze cursusdag is mogelijk wanneer deel 1 is gevolgd.

Deelname aan de cursus Filmkritiek op vertoon van New Generation-bandje

Het Redactielokaal
Deelnemers aan beide delen van de cursus filmkritiek kunnen zitting nemen in onze open redactie. Deze ‘redactie’ bestaat uit onze festivalfotografen, studenten, externe pers, vloggers, ons eigen contentteam en twee professionele eindredacteurs. De pers- en mediahub die wij het Redactielokaal noemen, vind je in de foyer van De Harmonie. Iedereen werkt hier aan zijn of haar eigen media uitingen. De recensies geschreven door de deelnemers van de cursus filmkritiek zijn te vinden op dit blog!

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: