Het Noordelijk Film Festival

In culturele hoofdstad Leeuwarden presenteert het Noordelijk Film Festival in 2018 een overweldigend filmprogramma, vol nieuw avontuur.

De filmliefhebber wordt in deze 39ste editie met meer dan 150 titels getrakteerd op een filmfeest dat zich kenmerkt door een internationale dimensie en een trotse focus op Noord-Nederlandse en Noord-Europese films. Wat kun je verwachten? Spiksplinternieuwe speelfilms, intrigerende documentaires, bijzondere arthouse cinema, speciale premières, korte films, klassiekers, maar ook gesprekken met (inter)nationale gasten, live muziek, film & food events, fijne feestjes en natuurlijk een geweldige sfeer. Het bruisende festivalhart is de foyer van stadsschouwburg De Harmonie.

NOORDSE FOCUS

De Noordse Focus maakt het Noordelijk Film Festival uniek. De grote filmexpeditie reist door een breed Noord-Europa: van IJsland, via Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland tot aan groot Scandinavië en de Baltische Staten. Een sterke selectie van de nieuwste internationale speelfilms en documentaires deelt het doek met veelbelovende films van talent uit eigen regio. We vieren de 100ste geboortedag van de Zweedse grootheid Ingmar Bergman in het onderdeel Bergmania. In aansluiting op Lân fan taal, brengt ons Fries Film Archief samen met Groningen en Drenthe een talig en multimediaal filmprogramma. De eerste twee documentaires van Sailing on The Grass gaan feestelijk in première. En we reiken onze Award for Special Contribution to Northern Cinema uit.

NEW GENERATION

Er borrelt en er bruist iets in het Noord-Nederlandse filmklimaat; er wordt gefilmd, geschreven, verteld en gekeken. Voor al deze makers en kijkers die bezig zijn zichzelf te ontwikkelen op het gebied van film, is er tussen 5 en 9 november een speciaal New Generation programma. Terwijl scholieren en jongeren het festival ontdekken via het indrukwekkende project Look@ME, schoolvoorstellingen, workshops en als jurylid of deelnemer van de MovieZone Talentday, gaan studenten aan de slag met Worldbuilding en Transmedia Television. Jonge en gevestigde filmmakers, scenaristen, acteurs en filmjournalisten kunnen hun hart ophalen bij het 48 Hour Film Project, de New Generation Film Academy, (internationale) masterclasses, workshops, inspiratiesessies en natuurlijk de nodige netwerkborrels. Het Noordelijk Film Festival creëert de vetste tijdelijke filmacademie van het Noorden!

Ga op avontuur en ontdek de diversiteit van Europa, gewoon vanuit een lekkere bioscoopstoel in hartje Leeuwarden. Veel van de geweldige films op het Noordelijk Film Festival beleven hun Nederlandse of Friese première en kun je alleen híer op groot doek zien!

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag